Ko je Partizanovo OGROMNO letnje POJAČANJE koje će izazvati ZEMLJOTRES u Evroligi!
Grobari u Areni, Foto: Starsport©

Grobari u transu

Ko je Partizanovo OGROMNO letnje POJAČANJE koje će izazvati ZEMLJOTRES u Evroligi!

Sa njim greške biti neće

Objavljeno:

Košarkaški klub Partizan iza sebe ima ne toliko uspešnu sezonu u Evroligi, zauzevši 11. mesto na tabeli nakon regularne 34 utakmice.

Partizan mora i može daleko bolje, a da bi se tako nešto ostvarilo i u praksi, crno-belima je ovog leta neophodna rekonstrukcija određenog dela tima - tačnije spoljne linije.

Ostoja Mijailović i Željko Obradović
Ostoja Mijailović i Željko Obradovićfoto: Starsport©

Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović najavio je povratak bivših igrača Partizana u Humsku, a kako je taj krug sužen nakon reči Vladimira Lučića da ostaje u Bajernu iz Minhena, jasno je da u klubu razmišljaju u pravcu Vanje Marinkovića, jednog od najboljih košarkaša Baskonije.

Ko je Vanja Marinković - dete Partizana?

Bavljenje košarkom započeo je u KK Vračar, a nastavio u KK Koledž. U mlađe kategorije Partizana prešao je 2011. godine, a već u sezoni 2013/14, je tokom Kupa Radivoja Koraća 2014. odigrao svoje prve minute u prvom timu Partizana. U toj sezoni je osvojio titulu šampiona Srbije. Od sezone 2014/15, trener Duško Vujošević ga u potpunosti priključuje prvom timu u kojem je igrao sve do kraja sezone 2018/19.

1 / 8 Foto: Starsport

Pred početak sezone 2015/16, Marinković je sa 17 godina i 9 meseci postao najmlađi kapiten u istoriji KK Partizan. Tu funkciju, Vanja je obavljao do kraja sezone, da bi je po povratku Novice Veličkovića u redove crno-belih, ulogu kapitena prepustio iskusnijem saigraču. Marinković je sa crno-belima dva puta uzastopno osvojio Kup Radivoja Koraća, 2018. i 2019. godine. U svojoj poslednjoj sezoni, Vanja je bio prvi strelac tima u Evrokupu.

Na NBA draftu 2019. godine je odabran kao 60. pik od strane Sakramento kingsa.[2] U julu 2019. je napustio Partizan i prešao u špansku Valensiju. Dve sezone je nastupao za Valensiju a zatim je prešao u Baskoniju.

Reprezentacija Srbije:

Sa selekcijom Srbije je nastupao na Eurobasketu 2022. goine, kada je selekcija Italije šokirala Orlove sa sve Nikolom Jokićem u timu u nokaut fazi šampionata.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija Južnog Sudana, Mundobasket, Svetsko prvenstvo u košarci, Bogdan Bogdanović, Vanja Marinković
foto: Starsport©

Godinu dana kasnije, Marinković se okitio srebrnom medaljom na Mundobasketu u Manili.

Pozicija u timu:

Marinković je je visok 198 cm i igra na pozicijama dva i tri, a često ga možemo videti i kao iznuđenu opciju na mestu broj jedan. Sve u svemu kombo igrač u spoljnoj liniji sa odličnim šutem za tri poena, a duge ruke koje poseduje i odličan skok šut, omogućuju mu da se u svakom momentu digne na šut - bez obzira da li je čuvar na njemu i na kojoj se udaljenosti nalazi od protivničkog koša. Nije retkost da se Marinković digne na šut i sa devet metara...

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.